P&O Flex
Logistiek Teamleider

Voor onze opdrachtgever in Heerlen zijn wij op zoek naar een Logistiek Teamleider met een motiverende en een coachende stijl van leidinggeven.

De eisen die gesteld worden aan de logistieke processen binnen het bedrijf zijn hoog en de taken divers en complex. Het verzendproces kenmerkt zich door een hoog volume (15 miljoen picks per jaar), maar daarnaast vinden ook continue talrijke tests en controles plaats om de hoge kwaliteit te garanderen. Hoofddoel van het logistieke proces is het zekerstellen van een 0-fouten proces, parallel aan snelle levering (same-day shipment) en een constant groeiend volume.

Je leidt hiërarchisch en vakinhoudelijk een team van maximaal 35 medewerkers, waarbij er een sterke focus ligt op People management (medewerkers meenemen naar een hoger niveau). 

Taken en verantwoordelijkheden ;

 • Sturing van het operationele proces van je afdeling / team op basis van kwalitatieve en kwantitatieve ken- en stuurgetallen.
 • Verantwoordelijk voor de juiste implementering, uitvoering en naleving van geldende regels, reglementen, aanwijzingen en instructies door de toegewezen medewerkers.
 • Inwerken en scholen van medewerkers in je team en ter beschikking stellen van alle informatie die zij nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren.
 • Het motiveren, coachen, begeleiden en beoordelen van de medewerkers in je team.
 • Een correcte en tijdige handhaving van diverse administratieve taken, zoals tijdsregistratie en verzuimmanagement.
 • Zelfstandig voorbereiden van verbeteringsideeën en bespreken hiervan met verantwoordelijke interne afdelingen / functies, alsook in voorkomende gevallen zorgen voor de implementatie van de verbeteringsvoorstellen.
 • Pro-actief afstemmen van teamoverschrijdende zaken met collega Supervisors en overig management.
 • Zelfstandig opbouwen van inhoudelijke kennis van de afdelingen In- en Outbound om collega Supervisors te kunnen vervangen. 

Functie Eisen;

 • Afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van logistiek en/of vervoersmanagement.
 • Minimaal 5 jaar relevante en recente werkervaring binnen een logistiek georiënteerde werkomgeving.
 • Uitstekende leidinggevende en sociale competenties & vaardigheden.
 • Ervaring met SAP op gebruikersniveau.
 • Goede beheersing van Microsoft Office.

Competenties welke zeer belangrijk zijn in de rol van Teamleider Logistiek zijn sterke communicatieve vaardigheden, natuurlijk leiderschap, overtuigingskracht, een hands-on mentaliteit, flexibiliteit en pro activiteit. Verder is een goede beheersing van de Nederlandse en Duitse taal, zowel mondeling als schriftelijk een must.

Arbeidsvoorwaarden:

Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris tussen €3000 en €3500 euro bruto per maand. Je krijgt 30 vakantiedagen (waarvan 4 uitwisselbaar i.v.m. cafetariamodel en 2 collectieve dagen). De reiskosten woon-werk bedragen € 0,19 per km met een maximum van 45 km. Bij goed functioneren volgt een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren:

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en denk jij dat je de geschikte kandidaat voor deze functie bent? Dan zien wij graag je motivatiebrief en cv tegemoet via info@pnoflex.nl ter attentie van Nicole Hermans of solliciteer direct via tab ‘inschrijven’ bovenaan de homepagina.