P&O Flex
Shift Supervisor (volcontinu rooster)

Voor onze opdrachtgever in Geleen zoeken wij een Shift Supervisor 5-Ploegen

Onze opdrachtgever is in 2014 opgericht met de overtuiging dat wereldwijd veranderingen nodig zijn wat betreft de productie en het hergebruik van kunststoffen. Het vervuilen van onze aarde en vooral de oceanen moet stoppen. Zo wordt in Europa alleen al elk jaar 25 miljoen ton kunststofafval gegenereerd waarvan veruit het grootste deel wordt gestort of verbrand. Echter, in de afgelopen 4 jaar heeft opdrachtgever bewezen de technologie in huis te hebben om post consumenten plastic afval te verwerken tot compounds die in kwaliteit ‘virgin’ materiaal kunnen vervangen.

Deze prestatie is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft een zeer grote wereldspeler op het gebied van Petrochemie, en een wereldspeler in afval- en watermanagement, recent een 50/50 belang genomen in opdrachtgever. Doel van deze joint venture is de Technologie van opdrachtgever verder door te ontwikkelen in Geleen en deze parallel wereldwijd uit te gaan rollen.

Op basis van deze strategie zullen we de afvalberg reduceren door deze te hergebruiken als alternatief voor de ‘fossiele’ grondstoffen (de lineaire route). De ‘circulaire’ polymeren worden geproduceerd met 75% minder CO2-uitstoot en een dus veel lager energieverbruik. Door lokale herverwerking creëert opdrachtgever tevens duurzame werkgelegenheid en draagt sterk bij aan de circulaire economie. Opdrachtgever beantwoordt aan de toenemende vraag naar duurzame producten van zowel gebruikers als brand owners.

Voor deze functie zijn we op zoek naar een betrokken collega die als Shift Supervisor (SSV) aan de slag gaat met het produceren van hoge kwaliteit circulaire polymeren (PE en PP) en bijdraagt aan een ambitieuze werkomgeving.  Als Shift Supervisor rapporteer je aan de Operations Manager.

Jouw uitdaging

Wij willen graag in contact komen met een kandidaat die zijn sporen als leidinggevende heeft verdiend binnen een industriële omgeving of het gewoon in zicht heeft. In de rol van Shift Supervisor ondersteun jij de Operations Manager in het productieproces en vorm je de brug naar je collega operators in de ploeg. Op het gebied van veiligheid hou je je rug recht en geef je altijd het goede voorbeeld. Omdat opdrachtgever een vrij jong bedrijf is zul je, net zoals je collega’s nu, je mouwen mee moeten opstropen.

Jouw taken

Om deze veelzijdige functie goed te kunnen vervullen vragen wij het volgende:

 • De gedragscode van Opdrachtgever na te leven en het VGM beleid uit te dragen.
 • Te allen tijde de operatie veilig te laten verlopen en daarin zelf het voorbeeld te geven.
 • Als BHV’er op te treden bij calamiteiten.
 • Zorg te dragen dat de productkwaliteit steeds gewaarborgd is door het productieproces en het proces van kwaliteit analyse te bewaken.
 • De productie lijnen maximaal stabiel te laten produceren tegen de dan laagst mogelijke kosten.
 • Van de ploeg een succesvol team te maken door deze continue te motiveren veiligheid, kwaliteit, capaciteit en kosten te verbeteren en gestelde doelen te halen.
 • De competenties van de collega’s op de ploeg nodig voor het halen van de doelen te ontwikkelen door dagelijkse coaching en opleiding.
 • Jaarlijks beoordelingsgesprekken voor te bereiden en te voeren op basis van gehaalde doelen en de daarvoor benodigde competenties.
 • Zorg te dragen voor een goede sfeer met de andere ploegen en afdelingen zodat samenwerken optimaal verloopt.
 • Op te treden als eigenaar van het proces naar de eigen onderhoudsafdeling en ook naar externe firma’s bij werkzaamheden aan het proces.
 • Het productieproces veilig en schoon op te leveren als daaraan gewerkt moet worden door derden. Geplande en ongeplande werkzaamheden te coordineren.
 • Te controleren of derden zich houden aan de voorschriften gesteld in de werk vergunning of veilig werk instructie, denk daarbij ook aan LoToTo en LMRA.
 • Te controleren of werkzaamheden technisch correct zijn uitgevoerd door het proces te testen en ervoor zorg te dragen dat de werkplek opgeruimd wordt achtergelaten, dan pas het proces vrij te geven en de uitvoerende partij te laten gaan.
 • Als meewerkend voorman op te treden en met de collega’s op de ploeg mee te werken in alle proces delen te weten Inbound, Preparation, Extrusion en Outbound.
 • Professioneel rapportage te voeren in het wachtboek en in het onderhoudsmanagement-systeem, daarnaast de dienst altijd professioneel over te dragen aan de opkomende ploeg.

Jouw profiel

Om deze veelzijdige functie goed te kunnen vervullen vragen wij het volgende:

 • Uitstekende leidinggevende capaciteiten.
 • Ervaring met het managen veiligheid en het toepassen van veilig werkprocessen.
 • Goed gevoel voor techniek en een technische afgeronde opleiding op MBO/HBO niveau, bij voorkeur richting mechanische techniek, besturingstechniek, werktuigbouwkunde of Vapro B.
 • Aantoonbare kennis en werkervaring met industriële processen, goed inzicht in productie- en ervaring met verbeterprocessen.
 • Aantoonbare kennis en ervaring laboratorium analyse apparatuur ten behoeve kwaliteit waarborging.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal en zich goed kunnen uitdrukken in woord en geschrift.
 • Bereidheid om te werken conform een 5 ploegenrooster.
 • VCA VOL en BHV certificaat.

Jouw competenties

Veiligheidsbewust, kwaliteitsbewust, leidinggeven op basis van visie en waarden, analyserend en conceptueel vermogen, vermogen om een succesvol team te bouwen, mensen te ontwikkelen, energiek, gecommitteerd, hands-on en kostenbewust zijn de competenties van het team waarin je moet acteren.

Ons aanbod

Wij bieden een innovatieve en uitdagende baan in een moderne maar in ontwikkeling zijnde plant bij een organisatie die heel bewust een bijdrage levert aan een schonere en meer duurzame wereld. Wij bieden veel mogelijkheden voor persoonlijke inbreng en groei in een open en uitdagende sfeer.

Daarnaast bieden wij bij deze functie passende, marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren:

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en denk jij dat je de geschikte kandidaat voor deze functie bent?

Dan zien wij graag je motivatiebrief en cv tegemoet via heerlen@pnoflex.nl of solliciteer direct via tab ‘inschrijven’ bovenaan de homepagina.